Je bent hier:

Van Timmerman naar Projectleider

Mijn naam is Mike Bosma. Ik ben 30 jaar oud en ben geboren in Amsterdam. Momenteel woon ik samen met mijn vriendin sinds zes jaar in Badhoevedorp. Mijn hobby’s zijn tennis en driften en in de wintermaanden ski ik wekelijks indoor.

Ik ben begonnen bij Bouwgroep Buitenhuis op mijn 16e in dienst van het toenmalige SSP-Amsterdam. Inmiddels heet het nu Bouwmensen Amsterdam. Toen ik startte op het SSP, werd mij al snel de duidelijk hoe ik door kan groeien binnen een bouwbedrijf en wat ik kan bereiken met verschillende opleidingen. Vanuit hier ben ik gemotiveerd geraakt met een plan om binnen een bouwbedrijf op te gaan klimmen.

Toen ik in januari 2011 mijn primair- en voorgezet- timmerman had afgerond, ben ik officieel in dienst gekomen bij Bouwgroep Buitenhuis. Tijdens een van de eerste gesprekken kwam het onderwerp vervolgopleidingen ter sprake. Hier werd letterlijk gezegd ‘als je nog een opleiding wilt doen, krijg je hier alle kans en ruimte voor’. Ik ben daarop meteen ingegaan en gestart met de 3,5-jarige uitvoerdersopleiding. Toen der tijd timmerde ik nog volledig, maar kon ik mijn vaardigheden en kennis wel al inzetten en kreeg ik steeds meer kijk op wat erbij komt kijken bij het bouwen van een gebouw. 

De laatste stap van mijn stappenplan was de KOB-aannemersopleiding. Voordat ik startte met de KOB opleiding heb ik met Willem Breedijk gesproken over mijn toekomstperspectief binnen Bouwgroep Buitenhuis. Hierbij heb ik ook aangegeven dat ik de KOB wilde gaan doen. Ik heb alle steun en ruimte gekregen vanuit het bedrijf om mijn opleiding te behalen. We hebben vanaf dat eerste gesprek halfjaarlijks gezeten om te kijken waar ik sta, hoe ik mezelf kan verbeteren en mijn kennis van de KOB kan toevoegen in mijn werk. Van de KOB-aannemersopleiding mocht ik de eerste twee jaar overslaan door de uitvoerdersopleiding. Hierdoor werd de opleiding vier jaar i.p.v. zes jaar. Deze vier jaar is opgedeeld. Het eerste jaar is Calculatie. Het tweede jaar is Werkvoorbereiding. Het derde en vierde jaar zijn opgedeeld per half jaar, waarbij het volgende naar voren komt: Ondernemingsplanning & marketing; Bouwopdrachten; Financieel management; Bedrijfsvoering.

De opleidingen hebben bijgedragen aan mijn doorgroei binnen Bouwgroep Buitenhuis. Ik heb in mijn carrière vanaf mijn 16e verschillende functies gehad, waaronder leerling timmerman, timmerman II, timmerman I, voorman, meewerkend uitvoerder, uitvoerder in opleiding, uitvoerder en nu dan op mijn 30ste de volgende stap naar projectleider.

Het mooie aan het doorgroeien binnen eenzelfde bedrijf is dat je het bedrijf van A tot Z kent. Hierdoor worden vervolg stappen overzichtelijker en zijn deze sneller op te pakken, doordat je de structuur al kent binnen het bedrijf, ondanks dat deze nieuwe en uitdagende componenten heeft.

Wat begint met eigen initiatief om te leren en ontwikkelen in samenwerking met een ondersteunend bedrijf, zet deuren voor je open!

Mike Bosma

Meer berichten

Vacature Projectleider Renovatie & Ontwikkeling/Transformatie

Wegens groei van de orderportefeuille zijn wij op zoek naar een Projectleider Ontwikkeling voor 40 uur per week. De aanstelling is gelijk een vast dienstverband en;   Valt direct onder de directie Voert de regie bij meerdere projecten van begin tot oplevering Ontwikkeld plannen met verschillende scenario’s in overleg met opdrachtgevers, adviseurs en ketenpartners Neemt…

2e Sweelickstraat opgeleverd

De laatste woningen zijn overgedragen, we kunnen weer spreken van een geslaagd project. Drie panden aan de 2e Sweelinckstraat in Amsterdam zijn voorzien van funderingsherstel met de daarbij behorende energetische verbeteringen voor de bovenliggende woningen.  de Alliantie heeft er weer mooie panden bij die weer jaren voorruit kunnen. Het voortraject is verzorgd door I&B Ontwikkel b.v.  Door…

Oplevering OBS De Vlieger

Jongstleden hebben wij met een strakke planning de uitbreiding (1ste fase) van OBS De Vlieger opgeleverd aan onze opdrachtgever Stichting CPOW.
Na de gedeeltelijke sloop van het bestaande pand, hebben wij 11 nieuwe lokalen gerealiseerd in 2 bouwlagen, inclusief diverse algemene ruimtes en een tribune met podium.

Martin Donker – Projectleider de Alliantie

Bekijk de video met Martin Donker. Bouwgroep Buitenhuis werkt nauw samen met wooncorporatie de Alliantie en Aannemingsmij Intersell aan het ontwikkelen en realiseren van projecten binnen het F-Sequent model. Hier is Martin Donker aan het woord over de samenwerking tussen Buitenhuis en de Alliantie.

Nieuwbouw en uitbreiding B.S.O. De Vlieger

Bouwgroep buitenhuis heeft deze tender gewonnen en gaat voor Stichting CPOW dit mooie project realiseren. Basisschool De Vlieger in de Purmer-Zuid krijgt de uitbreiding waar de school jarenlang op gewacht heeft. Er wordt een deel van het schoolgebouw gesloopt waarna de nieuwbouw zal worden aangesloten op het bestaande deel van het schoolgebouw. Een deel van…

Pilot elektrische bedrijfsbussen

Ons huidige wagenpark m.b.t. de bedrijfsbussen bestaat uit bedrijfsbussen met een dieselmotor. Het is een feit dat diverse steden in Nederland op korte termijn worden afgesloten voor verkeer dat te veel CO2 uitstoot heeft. Omdat wij veel van onze werkzaamheden in de stad uitvoeren, is het van economisch belang om daar straks ook te mogen…

Van Timmerman naar Projectleider

Mijn naam is Mike Bosma. Ik ben 30 jaar oud en ben geboren in Amsterdam. Momenteel woon ik samen met mijn vriendin sinds zes jaar in Badhoevedorp. Mijn hobby’s zijn tennis en driften en in de wintermaanden ski ik wekelijks indoor. Ik ben begonnen bij Bouwgroep Buitenhuis op mijn 16e in dienst van het toenmalige…

Circulair bouwen opgeleverd

Oplevering Circulair pand Tweede Jan Steenstraat 42 De overheid heeft als doel gesteld om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Hun streven is om in 2030 voor 50% minder gebruik te maken van primaire grondstoffen als mineralen, fossielen en metalen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk grondstoffen en producten moeten hergebruiken. Eigenlijk bestaat…

Bijgetekend: 5-jarig contract met de Alliantie

Bouwgroep Buitenhuis heeft als ketenpartner van de Alliantie de samenwerking met 5 jaar verlengd. De Alliantie heeft veel woningen binnen de Ring van Amsterdam. Hier ervaren zij verschillende problemen met de funderingen van verschillende panden. Bezwijkende funderingen, bodemdaling, lage grondwaterstand en paalrot zijn funest voor het veilig en doelmatig verhuren van huisvesting en bedrijfsonroerend goed.…

Project Rusthoeve

Betrokkenen over verloop van project de Rusthoeve‘We hebben dit echt samen gedaan’   De bewoners van de Rusthoeve in Purmerend gaan extra comfortabel de winter tegemoet. In opdracht van Wooncompagnie mocht Bouwgroep Buitenhuis ook het laatste deel van het complex (duurzaam) renoveren. De Rusthoeve is hiermee klaar voor de toekomst. Drie betrokkenen kijken terug op…