Je bent hier:

Project Rusthoeve

Betrokkenen over verloop van project de Rusthoeve
‘We hebben dit echt samen gedaan’

De bewoners van de Rusthoeve in Purmerend gaan extra comfortabel de winter tegemoet. In opdracht van Wooncompagnie mocht Bouwgroep Buitenhuis ook het laatste deel van het complex (duurzaam) renoveren. De Rusthoeve is hiermee klaar voor de toekomst. Drie betrokkenen kijken terug op dit bijzondere project.

Wat er ook gebeurt: het werk moet doorgaan. Deze missie liep als een rode draad door het project de Rusthoeve, een woonzorgcomplex dat wordt beheerd door Stichting Wonen en Zorg Purmerend. ‘En dat waren zeker geen loze woorden,’ zegt Marc Nijveld, projectleider Beheer en Onderhoud van Wooncompagnie. ‘Bouwgroep Buitenhuis heeft er echt alles aan gedaan om het project, in deze onzekere tijden, zo goed en veilig mogelijk uit te voeren. In het complex heeft corona helaas behoorlijk huisgehouden. Tijdens de uitbraak zijn we met elkaar in gesprek gegaan en hebben we besloten de vleugel op de eerste verdieping, waar de meeste werkzaamheden moesten plaatsvinden, in te richten als quarantainegebied voor de aannemer, zodat het project kon doorgaan.’

Een aparte toegang
‘De vleugel was alleen toegankelijk via de brandtrap, waarmee elk contact met bewoners kon worden voorkomen,’ vult René Hendriks, projectleider bij Bouwgroep Buitenhuis, aan. ‘Een dergelijk project, in bewoonde toestand, vraagt altijd extra aandacht. Zeker als het om bewoners gaat met dementie. Bij het voorbereiden en uitvoeren van het werk houden we daar rekening mee. Voordeel was dat we de vorige verbouwing, zo’n veertien jaar geleden, ook voor Wooncompagnie mochten uitvoeren. We kenden het complex en wisten precies waar we rekening mee moesten houden.’ ‘Het zit ‘m vaak in de kleinste dingen,’ zegt Jeffrey Roest, meewerkend voorman bij Bouwgroep Buitenhuis. ‘Als je bijvoorbeeld gereedschap onbewaakt zou achterlaten, kan dat in een dergelijk complex grote gevolgen hebben. Samen met Wooncompagnie en het personeel van de Rusthoeve hebben we ervoor gezorgd dat de werkzaamheden zo optimaal mogelijk verliepen.’

Aandacht voor brandveiligheid
‘Samenwerking is, zeker bij dit soort projecten, erg belangrijk,’ stelt René Hendriks. ‘Je kunt het niet alleen. En elk detail telt. Zo was er speciale aandacht voor de brandveiligheid. We voorzagen de woongroepen van een nieuwe toegangsdeur, die automatische op slot ging. Met elkaar hebben we gewerkt een aan systeem waarbij deze deuren, in geval van brand, van het slot afgaan. Op die manier kunnen de bewoners het pand zo snel mogelijk verlaten.’ Marc Nijveld: ‘De aannemer dacht tijdens het gehele proces met ons mee en had op alle vragen een antwoord. Dat was erg prettig.’ ‘Dat is ook hoe wij werken: als de opdrachtgever een vraag of verzoek heeft, pakken we dat meteen op. Moet er iets anders? Dan zoeken we samen naar een oplossing,’ zegt Jeffrey Roest. ‘Tegelijkertijd gaf Wooncompagnie ons een bepaalde mate van vrijheid,’ aldus René Hendriks. ‘Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat we de eerdere verbouwing ook naar tevredenheid hebben afgerond. Dat schept toch vertrouwen.’ Marc Nijveld beaamt dat: ‘Toen dit onderhoudsproject werd gepland, kwam Bouwgroep Buitenhuis meteen in beeld. Mijn collega Bert ter Haak, die het eerste project begeleidde, was erg onder de indruk van de goede en flexibele manier van werken.’

Wat is er gebeurd?
De Rusthoeve werd in 2008 door Wooncompagnie aangekocht en grotendeels gerenoveerd. In de afgelopen periode werd de renovatie afgerond. De entrees van de drie woongroepen zijn verruimd, de keukens vernieuwd en er is een vierde woongroep gerealiseerd. De vroegere recreatieruimte maakte plaats voor een gezamenlijke huiskamer. Verder zijn in de zuidvleugel twee extra kamers voor psychogeriatrische zorg gerealiseerd. De overige vijf kamers zijn ook geschikt gemaakt om PG-cliënten te huisvesten. Verder is het dak van de vleugel geïsoleerd. Op de begane grond werd de oude grootkeuken gedemonteerd en afgevoerd. De ontstane ruimte is verbouwd tot een kantoor en recreatieruimte. Marc Nijveld: ‘De medewerkers van Bouwgroep Buitenhuis hebben uitstekend werk geleverd en ons ontzorgd.’

Naar elkaar luisteren
René Hendriks: ‘Juist omdat we tijdens het hele traject goed contact met elkaar hadden, verliepen de werkzaamheden soepel. Als je naar elkaar blijft luisteren, kom je tot de beste resultaten.’ Marc Nijveld: ‘Er waren ook maar enkele opleverpunten en die hebben de vakmannen snel en vakkundig afgehandeld.’ Ook hij benadrukt dat een onderhoudsproject valt of staat bij een goede samenwerking. ‘De mensen op de werkvloer, het personeel van de Rusthoeve, de collega’s bij Wooncompagnie: we hebben dit echt samen gedaan.’

Met trots terugkijken
Wat is volgens Jeffrey Roest de ultieme kracht van Bouwgroep Buitenhuis? ‘Dat er een goede werksfeer is,’ zegt hij. ‘Een compliment op zijn tijd, een grap op de werkvloer, het werkt  prettiger en dat zie je uiteraard terug in het eindresultaat.’ Volgens Marc Nijveld mogen de vakmannen van Bouwgroep Buitenhuis met trots terugkijken op dit project. En dat doen ze ook. Jeffrey Roest: ‘Als ik terugkijk op dit project, denk ik: dit hebben we samen toch maar weer mooi voor elkaar gekregen.’

 

De Rusthoeve in Purmerend beschikt, naast de groepswoningen waar in totaal 25 ouderen wonen met een vorm van dementie, over 35 zorgappartementen. Het complex biedt een scala aan welzijnsactiviteiten voor (buurt)bewoners. Zo zijn er een restaurant, bibliotheek, biljartruimte en winkel. En niet te vergeten de prachtige binnentuin waar bewoners en gasten de sfeer en rust van weleer ervaren.

Meer berichten

Martin Donker – Projectleider de Alliantie

Bekijk de video met Martin Donker. Bouwgroep Buitenhuis werkt nauw samen met wooncorporatie de Alliantie en Aannemingsmij Intersell aan het ontwikkelen en realiseren van projecten binnen het F-Sequent model. Hier is Martin Donker aan het woord over de samenwerking tussen Buitenhuis en de Alliantie.

Nieuwbouw en uitbreiding B.S.O. De Vlieger

Bouwgroep buitenhuis heeft deze tender gewonnen en gaat voor Stichting CPOW dit mooie project realiseren. Basisschool De Vlieger in de Purmer-Zuid krijgt de uitbreiding waar de school jarenlang op gewacht heeft. Er wordt een deel van het schoolgebouw gesloopt waarna de nieuwbouw zal worden aangesloten op het bestaande deel van het schoolgebouw. Een deel van…

Pilot elektrische bedrijfsbussen

Ons huidige wagenpark m.b.t. de bedrijfsbussen bestaat uit bedrijfsbussen met een dieselmotor. Het is een feit dat diverse steden in Nederland op korte termijn worden afgesloten voor verkeer dat te veel CO2 uitstoot heeft. Omdat wij veel van onze werkzaamheden in de stad uitvoeren, is het van economisch belang om daar straks ook te mogen…

Van Timmerman naar Projectleider

Mijn naam is Mike Bosma. Ik ben 30 jaar oud en ben geboren in Amsterdam. Momenteel woon ik samen met mijn vriendin sinds zes jaar in Badhoevedorp. Mijn hobby’s zijn tennis en driften en in de winter maanden ski ik wekelijks indoor. Ik ben begonnen bij Bouwgroep Buitenhuis op mijn 16e in dienst van het…

Circulair bouwen opgeleverd

Oplevering Circulair pand Tweede Jan Steenstraat 42 De overheid heeft als doel gesteld om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Hun streven is om in 2030 voor 50% minder gebruik te maken van primaire grondstoffen als mineralen, fossielen en metalen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk grondstoffen en producten moeten hergebruiken. Eigenlijk bestaat…

Bijgetekend: 5-jarig contract met de Alliantie

Bouwgroep Buitenhuis heeft als ketenpartner van de Alliantie de samenwerking met 5 jaar verlengt. De Alliantie heeft bezit veel woningen binnen de Ring van Amsterdam. Hier ervaren zij verschillende problemen met de funderingen van verschillende panden. Bezwijken funderingen, bodemdaling, lage grondwaterstand en paalrot zijn funest voor het veilig en doelmatig verhuren vah huisvesting en bedrijf…

Project Rusthoeve

Betrokkenen over verloop van project de Rusthoeve ‘We hebben dit echt samen gedaan’   De bewoners van de Rusthoeve in Purmerend gaan extra comfortabel de winter tegemoet. In opdracht van Wooncompagnie mocht Bouwgroep Buitenhuis ook het laatste deel van het complex (duurzaam) renoveren. De Rusthoeve is hiermee klaar voor de toekomst. Drie betrokkenen kijken terug…